اکبرعلیرضایی مهمان ارسال شده در 4 تیر 1400 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 تیر 1400 سود بانکی وضعیت: پاسخدادهشده توسط: صادقی لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
کارشناسان قدیم صادقی 30 ارسال شده در 4 تیر 1400 کارشناسان قدیم اشتراک گذاری ارسال شده در 4 تیر 1400 بانکها و مؤسسات دولتی از نظر معظم له اموالشان مجهول المالک است و تصرف در آن با اجازه حاکم شرع جایز است بنا بر این در فرضی که سپرده گذار شرط سود نکند اگر سودی به او داده شود ، ایشان اجازه می دهند که آن سود مجهول المالک را تملک کنند مشروط بر این که نصف سود را به فقرای متدین صدقه بدهند . و اما سود بانکها و مؤسسات غیر دولتی را به هیچ عنوان نمی توان مالک شد ولی اگر انسان بداند که اصحاب سرمایه راضی به تصرف او در این مال اند هرچند شرعا مالک نباشد - که غالبا چنین است - می تواند تصرف کند و اگر با ان چیزی خرید مالک می شود. و این در صورتی است که بانک با سپرده گذار معامله شرعی انجام ندهد ولی اگر معامله شرعی صحیح با رعایت شرایط باشد و احتمال بدهند که بانک طبق قرارداد با مبلغ سپرده معامله شرعی انجام می دهد سود حلال است 1 وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
عبد الله مهمان ارسال شده در 15 تیر 1400 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 تیر 1400 بسمه تعالی سلام علیکم فرض کنید من میخواهم به یک بانک (در کشورهای مسلمان یا غیر مسلمان) مثلاً ۵ هزار دولار پول بگذارم تا نگه کنند. ولی می دانم که آن بانک بر پول من علاوه پول هم خواهد داد. قبلاً این را می دانستم و قبل از گذاشتن پول به بانک میان من و بانک قرارداد امضا شده بود و در قرارداد این هم بود که بانک فلان مبلغ علاوه، مثلاً ۱۰ درصد پول را خواهد داد. من شرط نمی کنم که این کم است و یا اگر بعداً بانک بگوید که نمیدهم راضی میشوم . ولی بانک خودش با رضایت خودش آن پول اضافه را می دهد. در این حال گذاشتن پول به همین بانکهای دولتی یا غیری دولتی (در کشورهای مسلمان یا غیر مسلمان) جایز است؟ وضعیت: پاسخدادهشده توسط: سجادی لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
کارشناسان قدیم سجادی 153 ارسال شده در 17 تیر 1400 کارشناسان قدیم اشتراک گذاری ارسال شده در 17 تیر 1400 سلام علیکم اگر بانک مربوط به غیر مسلمان باشد ، گرفتن سود از آنها اشکال ندارد. اما اگر بانک مربوط به مسلمانها باشد، اگر سودی که از بانک دریافت میشود در ضمن قراردادی باشد که شرع آن را امضا میکند ، مانعی ندارد. و همچنین اگر شخص سپرده گذار شرط گرفتن سود نداشته باشد . وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
جاوید مهمان ارسال شده در 20 آذر 1400 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 آذر 1400 سلام بانک های جمهوری اسلامی ایران در عضای پول در حساب سود میدهد حکم آنها چیست و اگر بدانیم کسی سود میگیرد میتوانیم به خانه ی آن شخص برای صله رحم رفت. وضعیت: پاسخدادهشده توسط: محسن-زاده لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
کارشناس احکام محسن زاده 227 ارسال شده در 20 آذر 1400 کارشناس احکام اشتراک گذاری ارسال شده در 20 آذر 1400 سلام علیکم در صورتی که هنگام سپرده گذاری بانک را وکیل کند تا بر اساس معامله ای که به حسب موازین فقهی صحیح باشد عمل نموده و سودی حاصل نماید، چنانچه احتمال عمل به آن در حق بانکها داده شود اشکال ندارد و تصرف در کل سود حاصله مجاز است وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید
برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید
ایجاد یک حساب کاربری
برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !
ثبت نام یک حساب کاربری جدیدورود به حساب کاربری
دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید
ورود به حساب کاربری