عبدالله مهمان ارسال شده در 12 مرداد 1401 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 مرداد 1401 سلام مدتی است این سوال را ارسال کرده ام ولی پاسخی دریافت نکرده ام. در توضیح المسائل جامع آمده است : "هر گاه مال مخمّس و درآمد بین سال فرد با هم مخلوط شده و قابل تشخیص از هم نباشد، مانند اینکه فرد مجموع مالش را در صندوق یا دَخل واحدی قرار داده باشد، در هنگام برداشت از عین موجود، نیّت وی اثری ندارد. بنابراین، اگر مال مخلوط شده، شرعاً مشاع باشد،آنچه برداشت میشود بالنسبه از مخمّس و درآمد حساب میگردد؛ امّا اگر مال مخلوط شده، مشاع نباشد،آنچه برداشت میشود از درآمد بین سال به حساب میآید و اگر بیش از مقدار درآمدی که در صندوق یا دخل بوده برداشت شود، مقدار اضافه از مال مخمّس محسوب میگردد." منظور از مشاع بودن چیست؟ لطفا در رابطه با موارد ذیل که مبتلا به بنده می باشد توضیح بفرمایید : 1- حسابی دارم که در آن مقداری مال مخمس وجود دارد که مقدار آن مشخص است و حقوق جدید نیز به همان واریز می شود و نیت می کنم آن چه برداشت می کنم از حقوق جدید باشد، آیا این کار اشتباه بوده است؟ 2- گاهی به حسابم که حقوق جاری نیز در آن وجود دارد مبالغی که متعلق خمس نمی باشد، واریز می شود به طور مثال مال مخمسی را که به کسی قرض داده ام به من بازمی گرداند، آیا در این حالت می توانم این دو مال (مخمس و غیرمخمس) را با نیت از هم جدا کنم؟ با تشکر وضعیت: پاسخدادهشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
Babouri مهمان ارسال شده در 18 شهریور 1401 اشتراک گذاری ارسال شده در 18 شهریور 1401 سلام از بستگان نزدیک، خودشون گفتن که ما خمس نمیدهم، و رفت پ آمد به خونشون خیلی داریم آیا نباید زفت و آمد کنیم؟ و برای مسئله خوردن خوراکی باید چیکار کنیم؟ هیچ چیزی نباید خونشون بخوریم؟ و اگر هدیه ای برامون بیارن هم نباید استفاده کنیم؟ وضعیت: پاسخدادهشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
کارشناس ارشد ترنجیان 94 ارسال شده در 6 مهر 1401 کارشناس ارشد اشتراک گذاری ارسال شده در 6 مهر 1401 سلام علیکم برای میهمان اشکالی ندارد ،اولا خمس معلوم نیست به ان مالی که در مقابل شما گذاشته شده تعلق گرفته باشد ثانیا بر فرض تعلق ،خمس به ذمه صاحب مال باقی می ماند وبرای شما مشکلی ندارد وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
Babouri مهمان ارسال شده در 18 مهر 1401 اشتراک گذاری ارسال شده در 18 مهر 1401 سلام هدیه ای از یکی از آشناها گرفتم که مربوط به سالیان پیش که رفته بودن مکه خریده بودن و استفاده نکردن و الان به بنده هدیه دادن و از صحبت هاشون متوجه شدم که خمس این دستکش رو پرداخت نکردن، بنده باید خمس آن را پرداخت کنم بعد استفاده اش کنم؟ و اینکه معلوم نیست چند سال کنار گذاشته شده، من خمس چند سال رو باید پرداخت کنم؟ وضعیت: پاسخدادهشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
کارشناس ارشد ترنجیان 94 ارسال شده در 19 مهر 1401 کارشناس ارشد اشتراک گذاری ارسال شده در 19 مهر 1401 سلام علیکم خمسش بر ذمه هدیه دهنده است واستفاده از ان برای شما اشکالی ندارد . وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
کارشناس ارشد ترنجیان 94 ارسال شده در 26 اردیبهشت 1402 کارشناس ارشد اشتراک گذاری ارسال شده در 26 اردیبهشت 1402 سلام علیکم مراد از مال مشاع مالی است که قابل تفکیک نیست ودر هر جزء ان حقی برای دیگری ثابت است مثلا فرض کنید دو نفر با هم زمینی را به نحو شراکت میخرند هر جزء از زمین را در نظر بگیرید هر دو نفر در ان شریک هستند . در مورد سوال از حساب مشترک، احتیاجی به نیت شما ندارد چرا که اگر شاغل باشید انچه در سال گذشته مخمس شده است از دارایی اخر سال شما کسر میشود ومازاد بر ان را لازم است مخمس نمایید . مالی که به دیگران قرض میدهید متعلق خمس است اما اگر مالی مثل دیه به حساب شما واریز شد اخر سال میتوانید ان را هم مانند مال مخمس کسر نمایید ومازاد بر ان خمسش را محاسبه نمایید . وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید
برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید
ایجاد یک حساب کاربری
برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !
ثبت نام یک حساب کاربری جدیدورود به حساب کاربری
دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید
ورود به حساب کاربری