........ مهمان ارسال شده در 28 خرداد 1401 اشتراک گذاری ارسال شده در 28 خرداد 1401 بسمه تعالی سلام علیکم در رساله نوشته است که: مسأله. اگر آب انگور به خودی خود یا با پختن جوش بیاید، پاک است، ولی خوردن آن آب انگور حرام میباشد؛ مگر آنکه شراب شود که در این صورت، علاوه بر حرام بودن، نجس نیز هست. همین طور، خوردن انگور جوشیده، بنابر احتیاط واجب حرام است، ولی نجس نمیباشد. ۱. آیا این مسأله شامل بر شیره انگور (دوشاب انگور) هم میشود؟ ۲. آیا این مسأله شامل بر مربای انگور هم میشود؟ ۳. در حین پختن برخی دوشاب ها به آن قدری خاک می افزایند. بعد از پختن دوشاب، خاک معلوم نمیشود که قبلاً تویش ریخته شده بود، یعنی در تویش حل میشود. آیا خوردن اینطور دوشاب ها جایز است ؟ وضعیت: پاسخدادهشده توسط: مصدق لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
کارشناس احکام مصدق 10 ارسال شده در 13 اسفند 1401 کارشناس احکام اشتراک گذاری ارسال شده در 13 اسفند 1401 سلام علیکم نکات قابل توجّه: 1_ چنانچه آب انگور جوشانده شود، ولی قبل از تبخیر شدن دو سوّم آن، تبدیل به شیرۀ انگور گردد، بنابر احتیاط لازم، خوردنش حلال نمیشود و میتوان برای حلال شدن آن، با آب مخلوط کرده، سپس دو سوّم مجموع آن تبخیر شود. همچنین در مربّای انگور، مطلب بالا جاری میباشد. 2_ بعد تبخیر دو سوّم، شیرۀ انگور و مربّای آن، اگر خود به خود، یا با پختن، بجوشد، پاک و خوردنش حلال است؛ مگر آنکه مسکر و مست کننده باشد. 3_ مقدار اندکی خاک، که هنگام پختن عرفاً از بین رفته و مستهلک میشود، اشکال ندارد. جهت مطالعه و آگاهی بیشتر: https://lms.al-mesbah.org/3074/#1391 موفق باشید وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید
برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید
ایجاد یک حساب کاربری
برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !
ثبت نام یک حساب کاربری جدیدورود به حساب کاربری
دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید
ورود به حساب کاربری