رفتن به مطلب

........ مهمان

ارسال های توصیه شده

بسمه تعالی
سلام علیکم
در رساله نوشته است که:
مسأله. اگر آب انگور به خودی خود یا با پختن جوش بیاید، پاک است، ولی خوردن آن آب انگور حرام می‌باشد؛ مگر آنکه شراب شود که در این صورت، علاوه‌‌ بر حرام بودن، نجس نیز هست.
همین طور، خوردن انگور جوشیده، بنابر احتیاط واجب حرام است، ولی نجس نمی‌باشد.

۱. آیا این مسأله شامل بر شیره انگور (دوشاب انگور) هم می‌شود؟

۲. آیا این مسأله شامل بر مربای انگور هم می‌شود؟

۳. در حین پختن برخی دوشاب ها به آن قدری خاک می افزایند. بعد از پختن دوشاب، خاک معلوم نمیشود که قبلاً تویش ریخته شده بود، یعنی در تویش حل میشود. آیا خوردن اینطور دوشاب ها جایز است ؟

وضعیت: پاسخ‌داده‌شده توسط: مصدق
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • 8 ماه بعد...
  • کارشناس احکام

سلام علیکم 

نکات قابل توجّه:

1_ چنانچه آب انگور جوشانده شود، ولی قبل از تبخیر شدن دو سوّم آن، تبدیل به شیرۀ انگور گردد، بنابر احتیاط لازم، خوردنش حلال نمی‌شود و می‌توان برای حلال شدن آن، با آب مخلوط کرده، سپس دو سوّم مجموع آن تبخیر شود. همچنین در مربّای انگور، مطلب بالا جاری می‌باشد.

2_ بعد تبخیر دو سوّم، شیرۀ انگور و مربّای آن، اگر خود به خود، یا با پختن، بجوشد، پاک و خوردنش حلال است؛ مگر آنکه مسکر و مست کننده باشد.

3_ مقدار اندکی خاک، که هنگام پختن عرفاً از بین رفته و مستهلک می‌شود، اشکال ندارد.

جهت مطالعه و آگاهی بیشتر:

      https://lms.al-mesbah.org/3074/#1391

موفق باشید

 

وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • مهدی پور عنوان را به آب انگور جوشیده تغییر داد

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری
×
×
  • اضافه کردن...