رفتن به مطلب

حبیب

کاربر آشنا
  • تعداد ارسال ها

    45
  • تاریخ عضویت

  • آخرین بازدید

درباره حبیب

آخرین بازدید کنندگان نمایه

بلوک آخرین بازدید کننده ها غیر فعال شده است و به دیگر کاربران نشان داده نمی شود.

دستاورد های حبیب

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • ارسال نخستین سؤال
  • از دیدار روزانه شما خرسندیم
  • یک هفته با المصباح
  • یک ماه با المصباح

نشان‌های اخیر

1

اعتبار در سایت

  1. بسمه تعالی سلام علیکم ۱. شخصی الان ۳۸ سال دارد، او قبل از بلوغ دزدی کرده بود. مسروق نمی داند که مالش دزدی شده یا میداند ولی نمی‌داند سارق کیست. اگر این شخص مطمین است و یقین دارد که مسروق بداند که سارق کیست او را حتماً می بخشد، آیا در این حال الان نیازی به گرفتن حلالیت هست ؟ ۲. آیا فتوای زیر از این مسأله حرف میزند و طبق این فتوا این شخص بري الذمة میشود ؟ .......................................................... ما حكم مَن سرق وهو صبي؟ الجواب: اذا كان واثقاً برضا المسروق منه الان فلا شيء عليه والا فهو ضامن وعليه رد المسروق او بدله اليه ولو بالقائه في بيته https://www.sistani.org/arabic/qa/0517/
  2. حبیب

    عهد و نذر چطور واقع میشه

    بسمه تعالی سلام علیکم شخصی اینطور با زبانش به نیت عهد گفته که : «الهی این کارم حل بشود ، بعد از این، فلان کار را انجام خواهم کرد» در این صیغه کلمه عهد یا نذر نگفته. او به این حرفش عمل نکرده و خلاف کرده، آیا کفاره بر او واجب است؟ اگر واجب است، کفاره عهد یا نذر واجب میشود ؟
  3. سوال: یک فردی در گذشته، سالهای قبل دزدیده کرده است و با پولهای همان اجناس مشغول به تجارت بوده است. تجارتش را توسعه داده و برادران و فرزندان برادرانش را نیز به این کار جلب نموده است. آنان نیز از این کار خیلی در آمد داشته اند: الف) آیا آگر آن کسی که اجناس را دزدیده است فقط پول آن اجناس را به صاحبش برگرداند کفایت میکند یا درآمدهایی که در طول چند سال از پول آنها به دست آورده است را نیز باید برگرداند؟ ب) اگر اعضای خانواده و کسان دیگر از آن جنس دزدیده شده استفاده نکنند ولی در سالهای بعدی از درآمد آن جنس استفاده بکنند آیا ضامن هستند؟
  4. بسمه تعالی سلام علیکم به نظر حضرت آیت الله العظمی سیستانی در وضوء شستن محل التحذيف واجب است ؟
  5. حبیب

    نماز استغفار

    بسمه تعالی سلام علیکم در باره نماز استغفار خواندیم که: نماز استغفار دو ركعت است. در هر ركعت حمد و سوره قدر را بخوان و بعد از قرائت، 15 بار بگو «استغفرالله» و بعد به ركوع كه رفتی آن را ده بار بگو ومثل نماز جعفر ، نماز را تمام كن. ا) آیا استحباب این نماز برای حضرت آیت الله العظمی سیستانی ثابت است یا رجاء خوانده شود ؟ ب)اینجا که نوشته 15 بار بگو «استغفرالله»، آیا قبل از این ذکر باید سه بار سبحان الله یا ذکر رکوع یا سجده‌ها که در رساله نوشته آن را بخوانیم و بعد ۱۵ بار بگوییم استغفرالله، یا بدون اذکار دیگر فقط ۱۵ بار بگوییم استغفرالله؟
  6. حبیب

    ذکر رکوع و سجود

    بسمه تعالی سلام علیکم در رساله توضیح المسائل جامع نوشته است که: گفتن «سبحان ربّی ‌العظیم» کافی ‌است و احتیاط مستحب است که «و بحمده» را نیز بگوید. و نیز نوشته که : گفتن «سبحان ربّی ‌الاعلی» کافی ‌است و احتیاط مستحب است که «و بحمده» را نیز بعد از آن بگوید در کتاب تعلیقه بر عروه نوشته : (505) (وبحمده) : على الاحوط الاولى في زيادة (وبحمده). در کتاب توضیح المسائل نوشته: مسأله 1014 ـ ...... و کسی که نمی‌تواند «سُبْحانَ رَبِّی العَظِیم» را خوب ادا کند باید ذکری دیگر مانند سه بار «سُبْحانَ الله» را بگوید. ولی در دو رساله عربی آیت الله العظمی سیستانی نوشته است: المسائل المنتخبة: ويجزئ فيه «سُبْحَانَ رَبِّيَ العَظِيْمِ وَبِحَمْدِهِ» مرّة واحدة... منهاج الصالحین : ويجزئ منه (سبحان ربّي العظيم وبحمده)، أو (سبحان الله) ثلاثاً... در این دو کتابها احتیاط مستحب است که «و بحمده» هم گفته بشود نوشته نشده. نظر آخر آیت الله العظمی سیستانی در این باره چیست (گفتن «و بحمده»)؟
  7. بسمه تعالی سلام علیکم در منهاج الصالحین ، در مسأله تکبیرة الاحرام نوشته است که: وينبغي تفخيم اللّام من لفظ الجلالة والرّاء من أكبر ۱. آیا اینجا ینبغی فتوا است؟ ۲. اینجا تفخيم به معنای مد است ؟ ۳. نوشته که «والرّاء من أكبر» ، اگر تفخيم مد است، حرف الرّاء چطور اینجا مد میشود؟ لطفاً «والرّاء من أكبر» را توضیح بفرمایید که اصلاً نفهمیدم
  8. بسمه تعالی سلام علیکم شخصی سالها قبل در یک رستوران کارش پیشخدمت بود ، بعضاً از بعضی مشتریان زیاد پول می‌گرفت و آن زیادی را برای خودش می‌گرفت. مثلاً فرض کنید یک چای با مربا قیمتش ۲ دولار است، او ۳ دولار می‌گرفت و این ۱ دولار را برای خودش می‌گرفت. الان باید از صاحب رستوران حلالیت بگیرد یا از طرف مشتریان صدقه بدهد ؟
  9. بسمه تعالی سلام علیکم ۱. ا) یک دختر مثلاً ۱۱ یا ۱۳ ساله مریض شده و مادرش می خواهد که به او تزریق کند ولی دختر با شدت نمی خواهد و نمی‌گذارد مادر یا پزشک به او آمپول بزند. دختر از زدن تزریق آمپول میترسد و خیلی با شدت گریه میکند. در این حال، آیا مادر میتواند دخترش را به زدن آمپول مجبور کند ؟ ب) اگر این دختر ممیز (۸ ساله ) باشد حکمش چیست؟ ۲. بعضاً میبینیم که بعضی ها اشتباه وضوء میگیرند. آیا گفتن به آنها که «اشتباه میگیری ، باید اینطور بگیری» واجب است ؟
  10. حبیب

    حکم نیت نماز عصر

    ببخشید تصحیح: (نماز عصر است که باید بعد از ظهر همین روز) این شخص بعضاً اینطور خوانده : مثلاً، نماز ظهر می خوانده و بعد یک نماز عصر می خواند. ولی این نماز عصر را نیت نمی نکرد که این همان نماز عصر است که باید بعد از ظهر همین روز باشد. آیا صحیح است یا دوباره بخواند؟
  11. بسمه تعالی سلام علیکم کسی چند سال نماز قضا دارد، می داند که ترتیب در نمازهای قضا واجب نیست. ولی باید بعد از ظهر نماز عصر همین روز را بخواند اینطور نماز مغرب.... ۱. آیا می توان چند تا نماز قضای ظهر خواند و بعضاً چند تا نماز قضای عصر را خواند ؟ ۲ . این شخص بعضاً اینطور خوانده : مثلاً، نماز ظهر می خوانده و بعد یک نماز عصر می خواند. ولی این نماز عصر را نیت نمی نکرد که این همان نماز عصر است که باید ظهر همین روز باشد. آیا صحیح است یا دوباره بخواند ؟
  12. حبیب

    اعتقادات تقلید در مسائل اعتقادی

    بسمه تعالی سلام علیکم در رساله نوشته است که مساله1: شخص مسلمان باید به اصول دین یقین داشته باشد.... سوال: اینجا کلمه اصول دین نوسته، آیا در مسائل عقاید (غیر اصول دین) تقلید هست مثل تقلید در فقه؟
  13. سلام علیکم در بیشتر خانه ها ، آب حمام و آب آشپزخانه به فاضلاب ریخته میشود. در این صورت وضو گرفتن و غسل کردن در آن حمام‌ها یا وضوء گرفتن در آشپزخانه مکروه است؟ در حالی که آب وضو و آب غسل به فاضلاب ریخته میشود
  14. حبیب

    نیت طلاق قانونی بدون طلاق شرعی

    بسمه تعالی سلام علیکم بین یک مرد با یک زن عقد دائم دارند. آنها می خواستند جدا شوند. آنها طبق قانون دولت از یکدیگر جدا شدند. ولی مرد طلاق نداده بود. الان میخواهند باهم زندگی کنند. آیا دوباره عقد دائم بخوانند یا نیازی نیست ؟
  15. بسمه تعالی سلام علیکمش خصی (در یک کشور مسلمان) گل فروشی است. مشتریان می آیند برای عروسی یا روز تولد .... گول‌ها می‌خرند. آیا این شخص میتواند در ماه محرم و صفر کارش را ادامه بدهد و گل فروشی کند یا باید در این دو ماه عزاداری، در دکان را بسته کند یا فقط دهٔ اول ماه محرم ببستند ؟ مخصوصاً یقین دارد که این مشتری که آمد گول‌ها را برای عروسی می‌خرند که در آن مجلس عروسی شراب میخورند ، زن و مرد باهم می‌رقصند و با این عمل زشت به حرمت این دو ماه احترام نمی گذارند.
×
×
  • اضافه کردن...