رفتن به مطلب

۲۴۲۷


مهمان مهمان

ارسال های توصیه شده

سلام علیکم،

چند سوال دارم:

۱- آیا با رفت و آمد در مسجد و ندیدن کدام گناه در امام جماعت در هنگام بودن در مسجد، میشود به عدالت او حکم نمود و اگر نمیشود چگونه به عدالت او یقین کنیم درصورتیکه به غیر از مسجد اورا در جای دیگری نمیبینیم و هیچ راهی برای یقین کردن به عدالت امام نباشد؟

۲- در بعضی از مساجد که ختم قرآن برگزار میشود، در هنگام اذان نماز جماعت برگزار میکنند، درحالیکه ما امام جماعت را درست نمی شناسیم و به عدالتش یقین نداریم، آیا اقتدا به ایشان جایز است؟

۳- آیا میشود نماز خود را در صف جماعت بخوانیم ولی به امام اقتدا نکنیم و  هماهنگ با جماعت قرائت و رکوع و سجود را بجا بیاوریم طوریکه مردم گمان کند که ماهم به امام جماعت اقتدا کردیم؟

۴- درصورتیکه امام جماعت بگوید احکام و مسائل نماز را در روز شنبه بیان میکنم ولی در روز شنبه آنرا نگوید، آیا به عدالت ایشان ضرر وارد میکند؟

وضعیت: پاسخ‌داده‌شده توسط: محمدآبادی
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • کارشناس احکام

سلام علیکم 

۱و۲. مکلف زمانی می‌تواند به امام جماعت اقتدا کند که صحیح بودن قرائت و نیز عدالت او برایش ثابت شده باشد.

اگر مأموم در معاشرت با امام جماعت از او خلاف شرع ندیده باشد، یا افرادی که با او معاشرت دارند خوبی او را تصدیق کنند و بگویند ما خلاف شرعی از او ندیده‌ایم، کفایت می‌کند.

۳. در صورتی که واسطه اتصال سایر مأمومین نباشید و مشکلی برای جماعت ایشان به وجود نیاید، اشکالی ندارد.

۴. اگر احتمال سهو و نسیان بدهید، به عدالت ایشان ضرری وارد نمی‌شود. 

وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • کارشناس احکام

سلام علیکم

مأموم باید فاصله‌اش با امام یا مأمومین دیگر بیشتر از یک قدم بزرگ انسان نباشد تا نماز جماعت او صحیح شود و الا نماز می‌شود فرادا. حال شخصی که نماز خود را فرادا می‌خواند نباید جایی در صف جماعت قرار بگیرد که باعث شود این فاصله رعایت نشده و بیشتر شود و منجر به خراب شدن جماعت نمازگزاران گردد. همچنین ایستادن در بین صف جماعت، موجب حائل بودن شخص برای سایرین می‌باشد و از این بابت هم منجر به خراب شدن جماعت خواهد بود.

وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

×
×
  • اضافه کردن...