رفتن به مطلب

۲۳۴۴

مهمان مهمان

ارسال های توصیه شده

مهمان مهمان

حمیدرضا:

سلام و عرض ادب، هنگام شستن دست در وضو، هنگامی که در ابتدای شستن شک کنیم که مرتبه‌ی اول آب ریخته‌ایم یا خیر ولی با وجود شک داشتن، اطمینان داشته باشیم که دو مرتبه آب ریخته‌ایم اما شک همچنان پابرجا بماند حکم آن چیست؟

سلام مجدد، نکته مهم اینجاست که من در وقت صبح وضو میگرفتم و در همان خواب‌آلودگی درحالی که مشت دست چپ زیر آب بود من فقط متصور شده بودم که بروی دست راست آب ریخته‌ام و مطمئن نبودم، و دومرتبه آب را در هوشیاری کامل روی دستم ریختم.🙏

وضعیت: پاسخ‌داده‌شده توسط: مصدق
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

• کارشناس احکام

سلام علیکم 

طبق نظر آیت الله سیستانی 

در وضو شستن صورت و دست‌‌ها، مرتبۀ اوّل واجب، مرتبۀ دوّم مستحب و مرتبۀ سوّم حرام است، منظور از «شستن مرتبۀ اوّل»، آن است که به قصد وضو، صورت یا دست را کاملاً بشوید. بنابراین، اگر با یک مرتبه یا چند مرتبه آب ریختن - به کمک دست کشیدن یا بدون آن - عضو کاملاً شسته شود، مرتبۀ اوّل محقّق شده و شستن بعد از آن هرچند به نیّت شستن اوّل هم باشد، جزء شستن اوّل محسوب نمی‌‌شود، بنابراین در تحقّق شستن اوّل، دو مطلب شرط است اوّل: آن‌که شستن به قصد وضو باشد

دوّم: آنکه آب تمام عضو را کاملاً فرا بگیرد که جایی برای احتیاط نباشد. در شستن بعدی، اگر این دو شرط موجود باشد «شستن مرتبۀ دوّم» محقّق می‌شود.

موفق باشید

وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

• اضافه کردن...