مصطفی حسینی مهمان ارسال شده در 27 اردیبهشت 1403 اشتراک گذاری ارسال شده در 27 اردیبهشت 1403 سلام علیکم و رحمة الله و برکاته اما بعد یک سوال شرعی دارم که از لطف تان به آن پاسخ دهید . پدرم چند تا همسر داشت از یک همسرش تنها یک دختر مانده که من هستم اما از سائر همسرانش فرزندان زیادی دارد. مادرم زمین های زیادی داشت اما پدرم به من میگفت مادرت زمین هایش را به من بخشیده تا حج بالایش واجب نشود. لازم به ذکر است که پدرم هیچ شاهد و سندی نداشت تا ثابت کند که مادرم زمین هایش را به پدرم بخشیده باشد. پدرم مدتها قبل وفات کرده و زمین های مادرم را برادرانم که از همسران دیگر پدرم هستند بين شان تقسیم کرده است. و من هم دنبال زمین نیستم اما سوال من این است که آیا حج بالای من واجب میشود یا خیر؟ چون اگر مادرم زمین ها را به پدرم نبخشیده باشد که زمین ها به من ارث میرسد و حج قطعا بر من واجب میشود اما اگر زمین ها را بخشیده باشد زمین ها به من نمیرسد بلکه به تمام ورثه تقسیم میشود و حج بر من واجب نمیشود . حالا با آنکه پدرم شاهد و سند نداشت میتوانم به سخن پدرم اعتماد کنم که مادرم واقعا زمین هایش را بخشیده تا حج بالای من واجب نشده باشد؟ یا حج بالای من واجب شده است؟ وضعیت: پاسخدادهشده توسط: مصدق لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
کارشناس احکام مصدق 10 ارسال شده در 5 خرداد 1403 کارشناس احکام اشتراک گذاری ارسال شده در 5 خرداد 1403 سلام علیکم • در خصوص واجب شدن حج: اگر سند و مدرک یا قدرت بر پس گرفتن اموال مذکور را ندارید، استطاعت مالی ثابت نمیباشد. وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده