مهمان مهمان ارسال شده در 26 اسفند 1402 اشتراک گذاری ارسال شده در 26 اسفند 1402 سلام علیکم . سوالی در مورد حج واجب دارم . پدر بنده خارج از کشور است . خرج و کرایه خونه ایشون رو دولت میده . چون ایشون پیر و مریض است . ایشون یک مبلغی دست برادر من دارد قرضی که برادرم فعلا توان برگشت پول را ندارد. در یک آپارتمان در ایران هم با من شریک هستن. خلاصه فعلا موجودی ندارد و خرج و کرایه خونه ای که نشستن رو دولت میده. آیا حج واجب به ایشون تعلق میگیرد؟ باید ایشون حج برن ؟ ممنون . وضعیت: پاسخدادهشده توسط: محمود-موحدی-فر لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
کارشناس احکام محمود موحدی فر 7 ارسال شده در 26 اسفند 1402 کارشناس احکام اشتراک گذاری ارسال شده در 26 اسفند 1402 سلام علیکم اگر شرایط استطاعت را دارا باشد رفتن به حج واجب است. مستطيع بودن به چند چيز است: اوّل: آن كه توشه راه و چيزهايي را كه بر حسب حالش در سفر به آن محتاج است دارا باشدو نيز مركب سواري يا مالي كه بتواند آن را تهيّه كند داشته باشد دوم: سلامت مزاج و توانايي آن را داشته باشد كه بتواند مكه رود و حجّ را بدون مشقت بجا آورد. سوم: در راه مانعي از رفتن نباشد و اگر راه بسته باشد، يا انسان بترسد كه در راه، جان يا عرض او از بين برود، يا مال او را ببرند حجّ بر او واجب نيست ولي اگر از راه ديگري بتواند برود، اگر چه دورتر باشد در صورتي كه مشقت زياد نداشته باشد و خيلي متعارف نباشد، بايد از آن راه برود. چهارم: به قدر بجا آوردن اعمال حجّ وقت داشته باشد، پنجم: مخارج كساني را كه خرجي آنان بر او واجب است مثل زن و بچه و مخارج كساني را كه مردم خرجي دادن به آنها را لازم مي دانند داشته باشد. ششم: بعد از برگشتن، كسب، يا زراعت، يا عايدي ملك، يا راه ديگري براي معاش خود داشته باشد كه مجبور نشود به زحمت زندگي كند. وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
مهمان مهمان ارسال شده در 27 اسفند 1402 اشتراک گذاری ارسال شده در 27 اسفند 1402 مچکر. اگر پدر بنده طلبی که از بردارم دارد را دریافت کند، مخارج حج را دارد. تکلیف کمک گرفتن از دولت چه میشود؟ چون همانطور که عرض کردم خرج و کرایه خانه را دولت میدهد . جایز است حج برود یا نه؟ وضعیت: پاسخدادهشده توسط: شوندی لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
کارشناس احکام شوندی 10 ارسال شده در 27 اسفند 1402 کارشناس احکام اشتراک گذاری ارسال شده در 27 اسفند 1402 سلام علیکم اگر با شرایط قبل که گفته شد بتواند طلب خود را بگیرد مستطیع میشود و باید به حج برود. و الله العالم وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده