محمد 29 0 ارسال شده در سهشنبه در 14:35 اشتراک گذاری ارسال شده در سهشنبه در 14:35 با سلام و احترام متولد 15 تیر 1375 هستم آقا هستم مقلد آیت ا... سیستانی اما نمیدانم از زمان واجب شدن نماز چه مقدار نماز خوانده نشده دارم طبق فتوای آیت ا... سیستانی حکم بنده چیست و بنابراین مستاصل هستم ؟؟/ بابت روزه هم میدانم روزه قضا شده دارم اما نمیدانم چند روز و در چه سال هایی اما میدانم روزه های قضای من هم عمدی بوده هم غیر عمدی یعنی مثلا نزدیک تایم اذان مغرب خوابم برده محتلم شدم اما نتوانستم غسل کنم یا مثلا در محل کار محتلم شدم نتوانستم غسل کنم مواردی هم به عمد روزه خواری کرده یا روز شکتم اما نمیدانم چند روز و چند سال پیش حال حکمم چیست ؟؟؟ میدانم حق الناس به گزدنم هس هم مادی و هم معنوی از لحاظ مادی نمیدانم چه اشخاصی بوده اند یا دسترسی به آنها ندارم یا اگر هم بشناسمشون میترسم بهشون مراجعه کنم .و طلب حلالیت کنم میترسم ابروم بره حکمم چیست ؟ در موارد حق الناس معنوی میدانم غیبت زیاد کردم اشخاص هم الی ماشاا... حضور ذهن ندارم به ریز بتوانم به خاطر بیاورم یا در حال حاضر دسترسی ندارم و ترس از ابرو دارم در مواردی نمیدانم حتی غیبتی که کردم درست بوده حتی احتمال تهمت هم میدهم حکمم چیست ؟؟؟ درضمن ماهیانه مبلغی را به صورت رد مظالم ثابت پرداخت میکنم بنده سعی کردم در امکان مسائل را با جزئیات مطرح کنم ممنون میشم پاسخ کلی ندید و راه حل را بصورت جزئی بفرمایید التماس دعا وضعیت: پاسخدادهشده توسط: ناظم لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
تیم ناظمان ناظم 8 ارسال شده در 6 ساعت قبل تیم ناظمان اشتراک گذاری ارسال شده در 6 ساعت قبل سلام علیکم 1- نماز قضا: مقداری را که یقین و اطمینان دارید نخواندهاید، بهجا آورده شود کافی است، البته احتیاط مستحب است مقدار مشکوک را نیز خوانده به طوری که یقین یا اطمینان شود که نماز قضایی بر ذمه نمیباشد. 2- روزه قضا: مانند آنچه برای نماز قضا گفته شد، رفتار شود. نکته قابل توجه: محتلم شدن در طول روز هیچ ضرری به صحت روزه وارد نمیکند و روزه آنروز صحیح میباشد هر چندبعد احتلام، غسل جنابت را در آن روز انجام ندهد. 2/1- روزههایی که عمدا افطار شده، علاوه بر بهجا آوردن قضای آن روز، باید کفاره هم بپردازد برای هرروز روزهخواری. 3- حقالناس مادی را به هر نحوی، لازم است جبران کرد نسبت به صاحبان حق، و اگر افراد را نمیشناسید یا دسترسی ندارید، باید از طرف آنها به نیت رد مظالم به فقیر شیعه دارای شرایط دریافت، صدقه داد. 4- حقالناس معنوی مانند غیبت ، تهمت، و... اولا باید توبه کرد و چنانچه حلالیت طلبیدن مفسدهای نداشته باشد و موجب شود اگر آبرویی رفته جبران شود، فرمودهاند بنابر احتیاط واجب حلالیت گرفته شود و الا برای آن شخص استغفار شود کافی است. تذکر:سوالات را بهطور جداگانه ارسال کنید نه در قالب یک سوال. موفق باشید کارشناس: #مصدق کارشناس ارشد: #ترنجیان #t_75018 وضعیت: تأییدشده توسط: ناظم لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده
برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید
برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید
ایجاد یک حساب کاربری
برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !
ثبت نام یک حساب کاربری جدیدورود به حساب کاربری
دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید
ورود به حساب کاربری