رفتن به مطلب

خمس


علی مهمان

ارسال های توصیه شده

باسلام

1 برای افتتاح حساب به کارمند مربوطه بانک گفتم  برایم حساب کوتاه مدت سود دار افتتاح کند و فرم‌ها را نیز به همان نیت سود شرعی امضا کردم. قصدم این بود تا چند روز قبل از سال خمسی همسرم موجودی کارتش را که به من بخشیده با انتقال به حساب فوق مالک شوم.( به این جهت که در رساله جامع با این مضمون  آمده است اگر مبالغ یارانه یا هدیه  به حسابی که قرارداد شرعی بسته شده منتقل شود و بانک تصرف کند قبض است) اما در استفتائی در سایت شما خواندم بانک باید فیزیکی برداشت کند! به نظر چنین چیزی بعید است چون بانک معاملاتی هم انجام دهد با انتقال به حساب  خواهد بود!از طرفی از همان روز افتتاح حساب، مگر موجودی حساب در تصرف بانک نیست!... در هر صورت بفرمایید که من مالک موجودی که توضیح داده شد هستم یا خمس آنرا از طرف همسرم بدهم؟

2 در سایت بانک مرکزی اسامی بانک‌های خصوصی آمده است و من در یکی از آنها بدون نیت سود، سال‌های قبل افتتاح حساب کردم و ماهانه سود به حسابم واریز میشد اما الان متوجه شدم  بانک مشترک بوده! آیا نسبت به سودهای دریافتی قبلی تکلیفی دارم؟

باتشکر فراوان

وضعیت: پاسخ‌داده‌شده توسط: ترنجیان
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • 2 هفته بعد...
  • کارشناس ارشد

سلام علیکم 

برای تملک هبه قبض لازم است و انتقال های اعتباری را آیه الله سیستانی ؛قبض نمی‌دانند. لذا تصرف بانک در موجودی حسابی که به بانک وکالت داده اید ؛اگر تصرف واقعی باشد گویا خود شما تصرف کرده اید وقبض صورت گرفته ومالک مال هبه شده هستید اما اگر تصرف بانک هم اعتباری باشد یعنی مبلغی را به عنوان موجودی در حساب شما لحاظ میکنند وباز همین اعتبار را ا به عنوان عقود شرعی به حساب مشتریان خود ؛ به صورت اعتباری لحاظ میکند  ؛ در هیچ یک از این مراحل قبض معتبر صورت نگرفته است

وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری
×
×
  • اضافه کردن...