مهمان مهمان ارسال شده در 12 اسفند 1401 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 اسفند 1401 سلام علیکم ملاک در اخذ سهام از مردم و تقسیم آن بین طلاب به عنوان شهریه چیست؟ و آیا لازم است از کسی شهریه اخذ کنیم که مرجعیت او ثابت است؟ وضعیت: پاسخدادهشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
کارشناس ارشد ترنجیان 94 ارسال شده در 21 اسفند 1401 کارشناس ارشد اشتراک گذاری ارسال شده در 21 اسفند 1401 سلام علیکم مقصود از سهام در سوال شما واضح نیست ،اگر مقصود شما سهم امام علیه السلام است ،خمس که بر دو بخش تقسیم می شود نیمی از ان سهم امام علیه السلام است ونیم دیگر سهم سادات .سهم سادات لازم است به سادات نیازمند وفقیر که استحقاق دریافت سهم سادات را داشته باشند ،داده شود . اما سهم امام علیه السلام ملک امام زمان است . در زمان حضور امام باید به امام تحویل داده شود اما در زمان غیبت از انجایی که دسترسی به امام عصر نیست لازم است نسبت به سهم امام به فقیه جامع الشرایط تحویل داده شود .از انجایی که با توجه به ادله شرعی فقیه جامع الشرایط در بعضی امور نیابتی از سوی حضرات به او واگذار شده ، لذا فقیه در مواردی که نزدیک تر به رضایت امام زمان باشد ،سهم امام را به مصرف می رساند . یکی از ان موارد ترویج دین ودفاع از دین است که گاهی در قالب چاپ کتب دینی یا رسیدگی به امور معیشت طلاب دینی ، جهت تقویت دین است ،همانطور که دولت وحکومت نسبت به پرورش وتربیت دانشجویان ومحصلین سایر علوم هزینه میکند .دیگر از موارد مصرف سهم امام علیه السلام صرف جهت فقراء شیعه می باشد . اما اینکه سهم امام به کدامیک از فقها داده شود نظر مبارک ایه الله سیستانی بر این است که لازم است سهم امام به مرجع اعلم تحویل داده شود یا با اجازه از مرجع اعلم یا وکلای ایشان در موارد مشروع هزینه شود . وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
مهمان مهمان ارسال شده در 8 تیر 1402 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 تیر 1402 سلام علیکم و رحمة الله نسبت به سوال مذبور: بنده خودم مقلد آیةالله سیستانی حفظهالله هستم، از دفتر ایشان شهریه اخذ میکنم، و همچنان از دفاتر دیگر نیز شهریه اخذ میکنم، حال سوال اینست که: ۱. آیا لازم است برایم ثابت شود که آن صاحب دفاتر که اعلام مرجعیت کردهاند و بنده نیز از ایشان شهریه اخذ میکنم، مجتهد است؟ ۲. اگر ثابت شد که غیر اعلم است چطور؟ آیا میتوان شهریه اخذ کرد؟ ۳. ثالثا اگر ثابت شد که آنها اصلا مجتهد نیستد۳ چطور؟ میتوانم شهریه اخذ کنم از ایشان؟ و اگر نمیتوانم اخذ کنم، حکم آنهاییکه گرفتم چیست؟ 🙏خواهشمندم به صورت واضحتر جواب دهید! وضعیت: پاسخدادهشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
کارشناس ارشد ترنجیان 94 ارسال شده در 17 تیر 1402 کارشناس ارشد اشتراک گذاری ارسال شده در 17 تیر 1402 سلام علیکم تحقیق وتفحص لازم نیست مگر اینکه برای شما محرز باشد فرد شهریه دهنده صلاحیت دریافت وجوهات ندارد وگرفتن شهریه نوعی تقویت او محسوب شود . وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر More sharing options...
ارسال های توصیه شده