رفتن به مطلب

بی اختیار وظیفه کسی که نمی‌تواند از خروج ادرار و مدفوع خودداری کند (نماز فرد مسلوس)


R.r مهمان

ارسال های توصیه شده

  • کارشناس احکام

سلام علیکم

طبق نظر آیت الله سیستانی

مسأله 306 ـ اگر انسان مرضی دارد که ادرار او قطره قطره می‏ریزد یا نمی‌تواند از بیرون آمدن مدفوع خودداری کند، چنانچه یقین دارد که از اوّل وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن مهلت پیدا می‏کند، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا می‏کند بخواند، و اگر مهلت او به مقدار کارهای واجب نماز است، باید در وقتی که مهلت دارد، فقط کارهای واجب نماز را به‌جا آورد و کارهای مستحب مانند اذان و اقامه و قنوت را ترک نماید.
مسأله 307 ـ اگر به مقدار وضو و قسمتی از نماز مهلت پیدا می‏کند و در بین نماز یک دفعه یا چند دفعه ادرار یا مدفوع از او خارج می‌شود، احتیاط لازم آن است که در مهلتی که دارد وضو گرفته و نماز بخواند، ولی در میان نماز یا بعد از نماز لازم نیست به سبب ادرار یا مدفوع خارج شده، وضو را تجدید کند بلکه حتّی یک وضو برای چندین نمازش کافی است، مگر اینکه چیز دیگری که وضو را باطل می‏کند، مانند خواب از او سر بزند و یا ادرار و مدفوع به طور طبیعی از او خارج شود، و بهتر است برای نماز بعدی وضو بگیرد.
مسأله 308 ـ کسی که ادرار یا مدفوع طوری پی‌درپی از او خارج می‌شود که به مقدار وضو و قسمتی از نماز مهلت پیدا نمی‌کند، یک وضو برای چندین نمازش کافی است، مگر اینکه چیز دیگری که وضو را باطل می‏کند، مانند خواب از او سر بزند، و یا ادرار و مدفوع به طور طبیعی از او خارج شود، و بهتر آن است که برای هر نماز یک وضو بگیرد، ولی برای سجده و تشهّد قضا شده و نماز احتیاط وضوی دیگری لازم نیست.
مسأله 309 ـ کسی که ادرار یا مدفوع پی‌درپی از او خارج می‌شود، لازم نیست بعد از وضو فوراً نماز بخواند، اگرچه بهتر این است که به نماز مبادرت نماید.
مسأله 310 ـ کسی که ادرار یا مدفوع پی‌درپی از او خارج می‌شود، بعد از وضو گرفتن جایز است که نوشته قرآن را مس نماید اگرچه در غیر حال نماز باشد.
مسأله 311 ـ کسی که ادرار او قطره قطره می‏ریزد، باید برای نماز به‌وسیله کیسه‌ای که در آن پنبه یا چیز دیگری است که از رسیدن ادرار به جاهای دیگر جلوگیری می‏کند خود را حفظ نماید، و احتیاط واجب آن است که پیش از هر نماز مخرج ادرار را که نجس شده آب بکشد. و نیز کسی که نمی‌تواند از بیرون آمدن مدفوع خودداری کند، چنانچه ممکن باشد باید به مقدار نماز از رسیدن مدفوع به جاهای دیگر جلوگیری نماید. و احتیاط واجب آن است که اگر مشقّت ندارد، برای هر نماز مخرج مدفوع را آب بکشد.
مسأله 312 ـ کسی که نمی‌تواند از بیرون آمدن ادرار یا مدفوع خودداری کند، در صورتی که ممکن باشد به مقدار نماز از خارج شدن ادرار یا مدفوع جلوگیری نماید، بهتر آن است که جلوگیری نماید، اگرچه خرج داشته باشد. بلکه اگر مرض او به آسانی معالجه شود، بهتر آن است که خود را معالجه نماید.
مسأله 313 ـ کسی که نمی‌تواند از بیرون آمدن ادرار یا مدفوع خودداری کند، بعد از آنکه مرض او خوب شد، لازم نیست نمازهایی را که در وقت مرض مطابق وظیفه‌اش خوانده قضا نماید. ولی اگر در بین وقت نماز مرض او خوب شود، باید بنا بر احتیاط لازم نمازی را که در آن وقت خوانده دوباره بخواند

وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • ناظم ارشد عنوان را به وظیفه کسی که نمی‌تواند از خروج ادرار و مدفوع خودداری کند تغییر داد
  • 1 ماه بعد...

با سلام

اگر کسی گرده اش چرکی شده باشد و هر گاه بخواهد وضو بگیرد از نل ادرارش بی اختیار قطرات ادرار جاری شود در صورتیکه خودش هیچ اراده ای نمیتواند بکند و لباس هایش نجس شود چگونه باید نماز بخواند و نماز های قبلی اش چه حکمی دارند؟

و چگونه غسل کند در صورتیکه در غسل طهارت شرط است؟

وضعیت: پاسخ‌داده‌شده توسط: موسوی
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • کارشناس احکام

سلام علیکم

اگر تکرر ادرار به صورت دایمی است، به طوری که یقین یا اطمینان دارید که برای کسب طهارت (وضو یا غسل یا تیمم) و خواندن نماز اصلا فرصت پیدا نمی‌کنید، می‌توانید هر وقت خواستید (چه اول چه وسط و چه آخر وقت) وضو بگیرید و نمازتان را بخوانید، و در اینصورت اگر بعد از طهارت یا در حین خواندن نماز اگر ادرار خارج شد، اشکالی ندارد؛ بلکه یک وضو برای چندین نماز کافی می‌باشد (خواه نماز مستحبی باشد و خواه نماز واجب)، همچنین لازم نیست نماز بلافاصله بعد از وضو گرفتن خوانده شود.

اما اگر به اندازه وضو و خواندن نماز فرصت و مهلت پیدا می‌کنید، باید نماز را همان موقع (اول یا وسط یا آخر وقت) بخوانید.

توجه: کسی که ادرار یا مدفوع پی در پی از او بیرون می آید باید در صورت امکان از رسیدن نجاست به جاهای دیگر جلوگیری کند مثل آن که با کیسه‌ای که در آن پنبه یا چیز دیگری وجود دارد از رسیدن ادرار به جاهای دیگر جلوگیری کند و احتیاط واجب آن است که اگر سختی فوق العاده ندارد قبل از هر نماز مخرج را تطهیر نماید.

و برای انجام غسل با استفاده از پلاستیک یا کیسه از سرایت ادرار به سایر اعضا جلوگیری کنید و غسل را به طور معمول انجام دهید.

موفق باشید 

وضعیت: تأییدشده توسط: ترنجیان
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • محمدعلی عنوان را به وظیفه کسی که نمی‌تواند از خروج ادرار و مدفوع خودداری کند (نماز فرد مسلوس) تغییر داد

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری
×
×
  • اضافه کردن...