رفتن به مطلب

موسوی

کارشناس احکام
  • تعداد ارسال ها

    651
  • تاریخ عضویت

  • آخرین بازدید

  • روز های برد

    49

پست ها ارسال شده توسط موسوی

  1. سلام علیکم

    ۱.اگر ذرات نجاست در آن نباشد پاک است.

    ۲.نباید به این گونه شک‌ها اعتنا نمایید؛ و نیازی به شستن دست‌ها نمی‌باشد.

    تنها راه رهایی از وسواس اعتنا نکردن به آن است لذا در صورت شک در نجاست، نباید به آن اعتنا نمایید؛ و باید دقت داشته باشید که وظیفه شرعی شما تا زمانی که مبتلا به وسواس هستید، اعتنا نکردن به شک و وسوسه می‌باشد.

    موفق باشید 

     

  2. سلام علیکم

    در صورت امکان باید مقدار زائد را باز نمایید و اگر باز کردن مقدور نباشد، یا حرج و مشقت داشته باشد، در صورتی که در مواضع تیمم باشد، باید جمع بین وضوی جبیره و تیمم نمایید.

    موفق باشید 

  3. سلام علیکم

    آبى که گاهی بعد از ادرار بيرون می‌آيد و كمى سفيد و چسبنده است و به آن «وَدْی» می‌گویند.

    چنانچه انسان بعد از ادرار کردن استبراء کند و بعد، آب مشکوکی از او خارج شود و شک کند که ادرار است یا ودی، آن آب مشکوک پاک است و وضو و غسل را هم باطل نمی‌‌کند؛ اما اگر استبراء نکرده، باید دوباره وضو بگیرد و محل را بشوید.

    موفق باشید 

  4. سلام علیکم

    اگر پرداخت شیربها در مقابل عملی مباح باشد مثل اینکه زوج چیزی را به برادر یا مادر زوجه بدهد که واسطه شوند و دختر را راضی نمایند یا اینکه بعضی از موانع را مرتفع نمایند، در این صورت گرفتن آن حلال است و زوج بعدا حق ندارد آن را پس بگیرد.

    و یا اینکه زوج با رضایت و طیب نفس شیربها را بدهد در این صورت هم گرفتن آن حلال است و حکم هدیه را دارد.

    اما اگر زوج راضی نباشد، و یا اینکه دادن شیربها بخاطر خلاصی دختر از دست نزدیکانش باشد (در جایی که دختر راضی به ازدواج است اما برخی از نزدیکان مانع می‌شوند) گرفتن شیربها حرام است؛ و در این صورت اگر زوج شیربها را پرداخت کند، دریافت کننده ضامن آن می‌باشد، و زوج می­تواند عین آن را پس بگیرد و چنانچه تلف شده عوضش را مطالبه نماید.

    موفق باشید 

  5. سلام علیکم

    اگر به حدی نبوده که از حالت رکوع خارج شوید، اشکالی ندارد.

    نکته: برای رکوع، خم شدن باید به اندازه‌ای باشد که بتوانید سر همه‌ی انگشت­‌ها از جمله انگشت شست را به زانو بگذارید

    موفق باشید 

  6. سلام علیکم

    مخارج حروف نماز، لازم نیست دقیقا به همان کیفیتی که در کتاب‌های تجوید بیان شده رعایت شود؛ بلکه کافی است صدایی که از تلفظ آن حرف شنیده می‌شود، عرفا مانند همان صدایی باشد که از عرب ‌زبانان موقع تلفظ آن حرف شنیده می‌شود.

    موفق باشید 

     

  7. سلام علیکم

    ۱. خیر اشکال ندارد.

    ۲. دستور سجده سهو این است که بعد از سلام نماز فورا نیت سجده سهو کنید و پیشانی را بنا بر احتیاط لازم بر چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارید، و گفتن ذکر در سجده واجب نیست، ولی احتیاط مستحب آن است که در آن ذکر بگویید، و بهتر آن است که بگویید، «بِسْمِ الله وَبِالله، السَّلامُ عَلَیک اَیهَا النَّبِی وَرَحْمَةُ الله وَبَرَکاتُهُ» بعد باید بنشینید و دوباره به سجده روید، و ذکری را که گفته شد بگویید و بنشینید، و بعد از تشهد بگویید: «السَّلامُ عَلَیکمْ» و بهتر این است که «وَرَحْمَةُ الله وَبَرکاتُهُ» را هم اضافه نمایید.

    ۳. اگر از شرکت کنندگان پولی بابت جایزه، دریافت نکنند اشکالی ندارد.

    موفق باشید 

  8. سلام علیکم

    ۱. بله برادر این خانم (دایی رضاعی) با آن بچه محرم می‌باشد.

    ۲. بله در صورتی که دخول محقق شده باشد، محرم است؛ محرم شدن شوهر به دختران و نوه‌های همسرش (ربیبه)، در صورتی حاصل می‌شود که با وی نزدیکی نماید.

    موفق باشید 

     

  9. سلام علیکم

    خیر، در صورتی که سر و گردن و تمام بدن شسته شود اشکالی ندارد.

    اگر بعد از غسل، شک در صحت غسل داشته باشید، غسل انجام شده صحیح است و لازم نیست دوباره غسل کنید.

    موفق باشید 

  10. سلام علیکم

    ۱.کثیرالشک در نماز نباید به شک خود اعتنا کند، خواه در عدد رکعات نماز باشد، یا در اجزای نماز، یا شرایط نماز؛ بنابراین اگر شک کنید سه رکعت نماز خوانده‌اید یا چهار رکعت، باید بنا را بر چهار بگذارید و نماز را تمام کنید.

    اما اگر در بجا آوردن چیزی شک کنید که نماز را باطل می‏کند، مثل اینکه شک کنید که نماز صبح را دو رکعت خوانده‌اید یا سه رکعت، بنا را بر طرفی که صحیح است یعنی دو رکعت می‏‌گذارید.

    ۲.اشکالی ندارد خواندن اذان و اقامه پیش از نماز واجب نیست.

    نکته: مستحب است پیش از نمازهای یومیه اذان و سپس اقامه بگویید و گفتن اذان و اقامه برای نماز ادایی خصوصاً نماز صبح و مغرب بیشتر تأکید شده است همچنین گفتن اذان و اقامه برای مردان تأکید بیشتری شده؛ بلکه احتیاط مستحب است مردان اقامه را ترک نکنند.

    موفق باشید 

  11. سلام علیکم

    خیر واجب نیست.

    گفتن «الْحَمْدُ لِلهِ» یا «بِسْمِ اللّهِ‏ وَبِاللّهِ وَالْحَمْدُ لِلهِ وَ خَیْرُ الْأَسْماءِ لِلهِ» یا «بِسْمِ اللّهِ وَبِاللّهِ وَالأَسْماءُ الحُسْنیٰ کُلُّها لِلهِ» پیش از تشهد مستحب می‌باشد.

    موفق باشید 

  12. سلام علیکم

    از لحاظ شرعی سود در معاملات میزان معینی ندارد، و بستگی به رضایت و توافق طرفین دارد، ولی رعایت انصاف در هر حال خوب است، مخصوصا اگر مشتری فقیر باشد.

    موفق باشید 

  13. سلام علیکم

    اگر در حالی که می‌دانسته صبح شده عمدا چیزی خورده، روزه‌ی آن روز صحیح نیست، و باید بنا بر احتیاط واجب تا اذان مغرب مفطرات را انجام نداده و بعد از ماه مبارک رمضان یک روز روزه قضایی بگیرد و کفاره افطار عمدی هم پرداخت نماید.

    اما اگر نمی‌دانسته اذان صبح را داده‌اند و چیزی خورده در صورتی که برای طلوع فجر صادق (اذان صبح) تحقیق کرده باشد روزه‌ی آن روز صحیح می‌باشد، اما اگر تحقیق نکرده و چیزی خورده باید بنا بر احتیاط واجب تا اذان مغرب مفطرات را انجام نداده و بعد از ماه مبارک رمضان فقط قضای آن روز را به‌جا آورد و پرداخت کفاره لازم نیست.

    موفق باشید 

    • پسندیدن 1
  14. سلام علیکم

    اگر فرد در روز عید فطر، فطریه را در شهر خودش کنار می‌گذارد و بعدا فطریه کنار گذاشته شده را به شهر دیگر انتقال می‌دهد، در این صورت باید قیمت سه کیلوگرم گندم یا برنج همان مکان (آلمان) را ملاک قرار دهد؛

    اما اگر در روز عید فطر، کسی را در شهر دیگر مثل ایران یا افغانستان وکیل کند که از طرف وی زکات فطره را به فقیر پرداخت نماید، در این صورت قیمت سه کیلوگرم گندم یا برنج در ایران یا افغانستان ملاک می‌باشد.

    موفق باشید 

  15. سلام علیکم

    مهمانی که قبل از غروب آفتاب وارد منزل میزبان شده و شب نیز در منزل او می‌ماند و میزبان هم امکانات رفاهی لازم را برایش فراهم نموده و عهده‌دار مخارج او شده است هرچند مهمان چیزی نخورد یا با غذای خودش افطار نماید، بر میزبان واجب است زکات فطره او را بپردازد.

    موفق باشید 

  16. سلام علیکم

    اگر مو یا شال یا چادر تمام پیشانی را پوشانده باشد به صورتی که هیچ جایی از پیشانی روی مهر نباشد باید ذکر سجده را قطع نمایید و طوری که پیشانی از مهر جدا نشود، مو یا شال را کنار بکشید و بعد از استقرار پیشانی ذکر سجده را بگویید؛ اما اگر مقداری از پیشانی روی مهر باشد (به اندازه‌ای که عرفا صدق سجده کند، هرچند این مقدار، به اندازه یک بند انگشت یا کمتر از آن باشد)، کنار زدن مو و شال لازم نیست و سجده صحیح می‌باشد.

    در رابطه با نمازهای گذشته اگر تمام پیشانی هرچند به مقدار کمی که عرفا صدق سجده کند روی مهر نبوده، در صورتی که این کار عمدی نبوده و در یک سجده اتفاق افتاده نمازهای خوانده شده صحیح است.

    موفق باشید 

  17. سلام علیکم

    چنانچه غذای کارگر به عنوان حقوق یا به عنوان شرط ضمن عقد، بر عهده صاحب‌کار نباشد و صاحب‌کار غذای کارگر را ارفاقا و مجانا بپردازد، به طوری که کارگر عرفا نان‌خور صاحب‌کار محسوب شود، در این صورت باید صاحب‌کار فطریه کارگر را بدهد.

    موفق باشید

  18. سلام علیکم

    برای فطریه باید از غذاهایی که خوردن آن در شهر معمول است، مثل گندم یا جو یا خرما یا برنج به مستحق بدهید، و اگر به جای آن پول هم بدهید، کافی است؛ بنابراین اگر مقدار سه کیلوگرم گندم یا قیمت آن را به مستحق بدهید کفایت می‌کند.

    موفق باشید 

  19. سلام علیکم

    اگر پدر فوت کند در حالی که پسر بزرگ‌تر ندارد قضای نمازها بر عهده دیگران مانند دختران یا والدین و... واجب نیست، هرچند متوفی غیر آنان کسی را نداشته باشد؛ ولی احتیاط مستحب است افراد مذکر مطابق با ترتیب طبقات ارث نمازهای قضای وی را انجام دهند و اگر فرد مذکری در طبقات ارث نباشد، زنان مطابق با طبقات ارث، نمازهای قضای وی را انجام دهند.

    نکته: چنانچه متوفی در مورد نماز وصیت کرده باشد باید مطابق وصیت عمل شود.

    موفق باشید 

  20. سلام علیکم

    چنانچه در یادگیری مسأله کوتاهی کرده باشد و جاهل مقصر باشد، نمازش باطل است؛ اما اگر کوتاهی نکرده و جاهل قاصر باشد، نمازهایی که خوانده صحیح است.

    موفق باشید 

×
×
  • اضافه کردن...